Fyrhjulingar, UTV, Quads, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Hemleverans från 0:- | Läs mer!   Förmånlig Finansiering | Läs mer!  Snabba Leveranser!

Just nu har vi högt tryck på telefon - Du vet väl att du får otroligt snabba svar genom att kontakta oss här!

E-Scooter

Läs mer

Elscooter / Elsparkcykel / Elektrisk kickbike

El kickbike är en supersmidig produkt för dig som vill transportera dig snabbt och enkelt. De går på el och du laddar den i ett vanligt 220 vägguttag.

(...)

Du kan ta med din elsparkcykel på bussen, tåget eller spårvagnen då den enkelt fälls ihop och är lätt att bära.

Framtidens transportfordon i City är här. Billig i drift, miljövänligt och väldigt kul. Testa du också! 


✔ Jämför E-SCOOTER -  Klicka här


10 Vanliga frågor om elsparkcykel


✔ Jämför E-SCOOTER -  Klicka här


1. Vad är det för åldersgräns för att få köra en elektrisk sparkcykel?

Om sparkcykeln har en motor med max effekt på 250watt och max hastighet om 20 km/h, så räknas den som cykel. Det är alltså samma regler för elspark som för vanliga cyklar.

För att cykla finns ingen åldersgräns, men lagen säger att alla under 15år skall ha hjälm. Har elsparkcykel max 250watts motor och går max 20km/h får alla köra den.


2. Behöver man ha belysning?

Det är samma regler för cykel som för elsparkcykel. Är det mörkt eller skymning skall den ha belysning. Åker du bara på dagen behöver du inte belysning.


3.Var kan jag köra med elsparkcykel?

Elsparkcykel är enligt lagen som en cykel och får köras där cyklar får köras. Det innebär att du får köra på cykelbanor. Där det inte finns cykelbana får du köra på höger sida av vägen.

4. Måste man använda hjälm?

Det är samma regler för elsparkcykel som cykel vilket innebär att alla personer under 15 år skall ha hjälm enligt lagen, målsman är ansvarig att det följs. För vuxna är det valfritt med hjälm, men vi rekommenderar alltid att man använder hjälm.


5. Hur laddar jag elsparkcykel och hur lång tid tar det?

Du laddar elsparkcykel med den medföljande laddaren. Laddaren är av samma typ som man har till en bärbar dator. När du köper elsparkcykel får du med en laddare som kopplas in i ett vanligt vägguttag.

Att ladda batteriet tar mellan 2-5 timmar beroende på hur mycket du behöver ladda och beroende på modell av elsparkcykel. Använd endast laddare som följer med produkten.


6. Behöver jag vara rädd för att elsparkcykel skall börja binna när den laddas?

De varumärken vi säljer, Ninebot och Inokim, är CE märkta och uppfyller EUs krav på elsäkerhet och alla komponenter håller högsta kvalitet.

Tyvärr så har förekommit bränder i ett antal billiga ”Hoverboard” vilket det skrivits en del om, detta beror däremot främst på bristande kvalitet. Om du köper ett etablerat varumärke som Ninebot Segway och Inokim så kan du vara säker på att alla komponenter håller högsta kvalitet.


7. Kan jag fälla ihop den?

De flesta elsparkcyklar kan man fälla ihop. Vissa är superenkla och vissa tar lite mer tid. Vill du veta mer hur man gör, fråga oss!


8. Varför kostar de olika?

Vi har valt att sälja Elsparkcyklar av hög kvalitet och vi har priser från 7200kr till 22500kr. Generellt kan man säga att ju dyrare elsparken är desto större batteri, bättre motor osv. har den. Det kan även vara större hjul, bromsar, belysning och liknande som skiljer modellerna åt. Ring eller besök oss så visar vi skillnaden och ser till att du får rätt modell.


9. Kan jag ta med elsparkcykel på buss eller tåg?

Kolla med ditt lokala bolag vad som gäller. Exempelvis så säger SL i Sthlm att man får ta med sig elsparkcykel förutsatt att man kan fälla ihop den och bära med sig den.


10. Hur bromsar man elsparkcykel?

Vissa modeller har bromsgrepp på styret där du kan bromsa elsparkcykeln, på samma sätt som på en cykel. Andra har broms i bakskärmen,  Du bromsar då genom att trycka med bakfoten på bromsen.