Fyrhjulingar, UTV, Quads, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Försäkring

 

insplanet försäkring

MOPEDFÖRSÄKRING I SAMARBETE MED INSPLANET

 

En av de absolut vanligaste frågorna vi får i sammband med försäljning av mopeder är den om försäkring och hurvida en mopedförsäkring fortfarande är hutlöst dyr, ringer du ditt vanliga försäkringsbolag är det inte ovanligt att få till svar att en helförsäkring på en moped kan kosta uppåt 6-7000 kronor per år. Vi är nu glada att kunna erbjuda våra kunder och alla andra som kör Baotian, Keeway, Kymco, PGO, Sachs, SYM, TGB eller Tomos mopeder ett billigare alternativ för dig som vill helförsäkra din nya eller begagnade moped.

 

Sök bästa pris på din mopedförsäkring direkt via Insplanet.com!


Vad måste man ha för försäkring på sin moped eller Mc Scooter?

Trafikförsäkring - För att framföra alla sorters mopeder och mc scooters på allmän väg och i trafik ( även cykelbanor för klass 2 mopeder )  måste fordonet ha minst en trafikförsäkring, denna skall tecknas så snart fordonets köps vare sig det gäller en ny eller begagnad moped eller scooter. Tecknas inte en trafikförsäkring och ditt fordon sätts i trafik kommer trafikförsäkringsföreningen, TFF, att ta ut en avgift varje dag som fordonet är påställt tills fordonet är försäkrat. Har du sett något avsnitt av Lyxfällan vet du hur snabbt det springer iväg i pengar för dessa avgifter. Trafikförsäkringen omfattar ersättning på skador på det andra fordonet vid händelse av en kollision eller liknande samt även skador på föraren samt fotgängare och cyklister.

Halvförsäkring - En halvförsäkring på en moped eller scooter omfattar förutom trafikförsäkringen även ersättning för brand och stöldskador. I vissa halvförsäkringar ingår även ersätning för glasskador, räddning (gäller endast Moped klass 1) och rättsskydd. Köper du Insplanets halvförsäkring ingår försäkringsskydd för brand och stöldskada.

Helförsäkring - Med en helförsäkring är du så gott skyddad som du kan bli då denna förutom det som innefattas av trafik och halvförsäkringen även ersätter dig för vagnskada som kan uppkomma i samband med en omkullkörning eller olycka där du själv är vållande. I Insplanets helförsäkring ingår vagnskadeförsäkring.


Vad är Insplanet? 

Insplanet är en av Sveriges största förmedlare av försäkringar till privatpersoner, sedan starten 1999 har insplanet hjälpt över 1,5 miljoner svenskar att se över och förbättra sina försäkringar. Insplanet erbjuder jämförelser på försäkringar för Bil, Motorcykel, Moped, ATV och en mängd andra fritidsfordon men även boende och personförsäkring. Insplanets slogan lyder " KLICK. KLICK. FÖRSÄKRAD" och det är verkligen så enkelt att jämföra eller köpa en försäkring på insplanet.se.


Insplanet Mopedförsäkring

Genom insplanet erbjuder vi nya och gamla kunder förmånliga priser på försäkring på din nya eller begagnade moped, insplanets mopedförsäkring är en försäkring som läggs ovanpå trafikförsäkringen som du tecknar hos valfritt bolag och i den ingår stöld, brand och vagnskdadeförsäkring. Man kan säga att du du köper till en helförsäkring till din befintliga trafikförsäkring men till ett kraftigt reducerat pris jämfört mot de flesta andra försäkringsbolag. Till vissa mopedmodeller kan du välja mellan hel eller halvförsäkring men till de flesta nyare mopeder rekommenderas en helförsäkring endast då priskillnaden är såpass liten mellan dessa.

Insplanets mopedförsäkring går via oss att köpa till nya och begagnade mopeder från Baotian, Keeway, Kymco, PGO, Sachs, SYM, TGB eller Tomos och täcker stöld, brand och vagnsskada. Trafikförsäkring måste tecknas via ett annat bolag, lämpligtvis det bolag där du har samlat dina andra försäkringar hos.

 

Insplanet Märkesförsäkring

Insplanets märkesförsäkring är en helt unik mopedförsäkring som vi erbjuder våra kunder där det är det fulla värdet av din moped som är försäkrat, dvs inget åldersavdrag utan värdet av årets modell av din moped. När du drabbas av en totalskada eller din moped blir stulen och inte återfinns så har Insplanet möjligheten att beställa en ny moped som levereras till en återförsäljare nära dig. Det enda du betalar är din självrisk. Detta är möjligt genom förmånliga avtal med importören av just din moped.

Insplanets märkesförsäkring går endast att köpa till nya Baotian och Kymco mopeder.


Vad Kostar det?

Insplanet mopedförsäkring kostar 1495-1995:- per helår beroende på mopedmodell, utöver detta måste du teckan en trafikförsäkring hos valfritt annat bolag. En normal trafikförsäkring på en moped ligger mellan 1500-2000:- per år men kan variera beroende på vi vart du bor och vilken åler försäkringstagaren har. Tecknar man en helförsäkring på vanliga försäkringsbolag ligger detta oftast på runt 7-8000 kronor per år, jämför man detta med att teckna helförsäkringen via insplanet och trafikförsäkringen via valfritt annat bolag kan man klara sig under halva försäkringskostnaden, och det är ju ganska bra!

Självrisken på mopedförsäkringen ligger på 2500-3000:- beroende på modell.

 

Fullständiga Villkor

För fullständiga villkor gällande insplanet mopedförsäkring besök Insplanet.com eller klicka här.