Scooterhusets guide till garanti

Lär dig mer om garanti till din Moped och MC-scooter

Vilken garanti du har beror på vilken produkt du köpt. Bra att veta är att för att garantin ska gälla krävs att all service, underhåll och reparationer som skall utföras enligt respektive användarmanual utförts av en verkstad samt att kvitton på detta finns. Längre ned hittar du de olika garantivillkoren för respektive produkt.

I denna guide lär du dig mer om:

- Garantivillkor
- Rikstäckande garanti
- Motorgaranti
- Fabriksgaranti
- Underhåll av batterier
- Garanti på trimmad moped
- Reperation av garantiärenden
- Garantitider
Garanti Mopeder och MC Scooter
Vi lämnar två års garanti på våra motorfordon. Utöver detta finns en femårig motorgaranti på alla 4-taktsfordon från Kymco tillsammans med Midland Oil. Den två åriga fabriksgarantin vi lämnar som garanti innefattar fabrikationsfel/ursprungsfel, dvs de fel som finns som kan härledas till tillverkningsfel. Garantifel innefattar ej intrimnings- eller justeringsåtgärder som kan erfordras vid montering eller i samband med service och inte heller förslitning av förbrukningsdetaljer som t.ex. batterier, däck, bromsbelägg, vajrar, lampor eller annan normal förslitning. Ett batteri är en förbrukningsvara och för det gäller tre månaders garanti. För att ett batteri skall få en maximal livslängd är det viktigt att man följer skötselråden.

OBS! Glöm inte att ett batteri skall underhållsladdas om fordonet inte körs regelbundet eller om du vid varje starttillfälle kör mindre än 10 km. Om fordonet har ett larm förbrukar detta ström från batteriet även om fordonet inte används.
Alla våra garantier:
- Följer med Fordonet - Garantin på alla våra märken följer med fordonet, d.v.s. köper du ett begagnat fordon där garantitiden är kvar följer garantin med till dig som ägare.
- Täcker: Skador på motor, drivlina, chassie eller andra komponenter som kan vara fabrikationsfel, garantin täcker ej normalt slitage på delar som bromsar, drivremmar, däck, batteri, etc.
- Gäller förutsatt att service utförs - När du köper ett fordon hos oss medföljer alltid en servicehandbok där serviceintervaller står föreskrivna, för att garantin skall gälla skall service utföras enligt dessa intervaller hos en verkstad.
Garantitider
- Niu 2år
- Super Soco 2år
- Kymco 2år
- Rieju 2år
- Drac 2år
- Drax 2år
Rikstäckande Garantier
På ATV Huset arbetar vi med etablerade leverantörer och kända varumärken som borgar för god kvalitet på de produkter vi säljer, om olyckan ändå skulle vara framme så har alltid de fordon och produkter vi säljer bra garantier så att du som kund skall kunna känna trygghet i ditt köp.

Alla våra fordon har rikstäckande garanti och alla våra mopedmärken har återförsäljare och verkstäder över hela Sverige. Bor du nära oss hjälper vi dig med alla servicar och reparationer, bor du långt ifrån oss finns det alltid en serviceverkstad i närheten som kan hjälpa dig med service eller reparationer.
Garanti karta
Karta från Google Maps - ATV Sweden Återförsäljare
Garantin omfattar inte:
- Fel eller skador som uppstått i samband med felaktigt handhavande av produkten, felaktig montering/justering/inställning eller på grund av bristande skötsel och service.
- Om fordon trimmats, om delar förändrats från sitt originalutförande eller om andra delar än originaldelar använts.
- Fordon som använts för kommersiellt bruk.
Garantiärenden
Om ett garantifel uppstår ombesörjer vi kostnaden för reparationen av garantifelet. Vid ett garantifel skall ett ärende registreras hos oss, detta gör du genom att kontakta vår verkstad genom formulärtet under Service & Verkstad på vår kundtjänstsida.